У Харківській області триває будівництво фортифікаційних споруд (фото)

Фото: Харків Times

У Харківській області триває будівництво фортифікаційних споруд, які зводять за новими проєктами Мінистерства оборони.

Про це заявив журналістам начальник Харківської обладміністрацій Олег Синєгубов, повідомив кореспондент Харків Times.

«Таке будівництво у нас проводиться вперше в країні, оскільки це нові проєкти Міністерства оборони, розроблені останнім часом», – сказав Сиєгубов. Він наголосив, що при спорудженні фортифікацій «зроблено все для того, щоб вони простояли не один рік». Зараз триває третій етап будівництва, який розпочався з 1 березня. На попередньо розмінованих територіях встановлюються бетонні «зуби дракона», протитанкові рови, опорні пункти, бліндажі. На сьогодні розпочаті роботи майже на сотні нових об’єктів. Зведення одного об’єкта триває два місяці.

Зараз споруди будуються на так званій другій лінії оборони – вона проходить на певній відстані від кордону, і на ній можуть працювати цивільні будівельники. До роботи залучено більше 30 цивільних підприємств.

За словами Синєгубова, раніше були побудовані укріплення на третій лінії, неподалік від Харкова. «Ми отримали завдання: те, що ми вже збудували, дооснастити саме за такими проектами. Тому будемо дооснащати все, що ми маємо, і плюс будемо розбудовувати ще більше кругову оборону міст та сіла», – повідомив він.

Синєгубов зазначив, що на будівництво фортифікаційних споруд цього року виділено близько трьох мільярдів гривень, і це ще не остаточна цифра.